We worstelen met een nieuwe crisis. Tegelijkertijd wil iedereen meer kwaliteit voor minder geld en moeten producten en diensten ook nog eens duurzaam zijn. We hebben geen tijd te verliezen en we hebben geen tijd. Het hoofd bieden aan deze uitdagingen vraagt om slimme keuzes. Het moeten kiezen uit een berg plannen werkt verlammend en bemoeilijkt het maken van slimme keuzes. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, schreef J.W. von Goethe in 1802. Hij had, en heeft, gelijk…

Beperk de plannen, begrens de keuzemogelijkheden, zorg voor focus. Kijk naar de toekomst en doe dit door een OGSM- of een OKR-bril. Onderzoek laat zien dat bedrijven die dit doen, succesvoller zijn. Ook als het economisch minder gaat. De vraag is niet meer of je het gebruikt, de vraag is wat wanneer en hoe.

OGSM staat voor Objective, Goals, Strategies, Measures. OKR voor Objectives en Key Results. Waarom een plan op 1 pagina? Wat is OGSM? Wat is OKR? Welk model kies je? Welk model werkt best? Welk model past bij jou? Wat is het verschil? Wanneer gebruik je welk model?

Op deze vragen geven we graag een antwoord tijdens een interactieve sessie.

Speaker

Ides Ticket

Co-Founder & Managing Director @ Business Markers