Johan Dekens

Ik ben lid van het directiecomité en bestuurder van de P&V Groep, met een brede management ervaring en achtergrond in de IT sfeer. Ik focus me sinds mijn intrede in het directiecomité op de evolutie van de bedrijfscultuur in al zijn facetten. Ondertussen neem ik ook verantwoordelijkheid over IT en Operations Niet leven en Schade.

Een culturele verandering is een verhaal van vallen en opstaan. Het is een traject dat je aflegt en dat nooit af is. “The leader will change, or we will change the leader”. ¬†Bedrijven hebben een verdere transformatie nodig om te kunnen groeien. En een business transformatie zonder culturele transformatie is een utopie. Je kan geen systemen, modellen en werkwijzen veranderen als de menselijke interacties niet mee veranderen, en al zeker niet in een organisatie van 1.500 medewerkers. Via mijn verantwoordelijkheden heb ik heel wat hefbomen om een positieve impact te genereren op de resultaten van het bedrijf.

Ik ben een people-persoon, met een brede interesse voor motivatie, achterliggende drijfveren en menselijke dynamiek. Ik combineer ook een sterke ratio met een sterke emo-kant. Wellicht het resultaat van mijn opvoeding ‘zoon van twee muzikanten’ in combinatie met mijn opleiding als ingenieur.

Sessions with Johan Dekens:

Follow Johan Dekens on...